Националната конференция на Да, България ще проведе днес избор за председател

...
Националната конференция на Да, България ще проведе днес избор за председател
Коментари Харесай

Христо Иванов: Партията не ме пуска

Националната конференция на  " Да, България " ще организира през днешния ден избор за ръководител на партията, за нов Национален съвет и за нова контролната комисия. Предвиден е и спор по промени в партийния устав. 

Подалият оставка водач на ДаБГ Христо Иванов е единственият претендент за поста. " Не ме пускат, преди да съм си довършил работата ", сподели при идването на Националната конференция водачът на придвижване " Да, България " Христо Иванов и добави, че ще си свърши работата без да се застоява ненужно. Той също по този начин призова съпартийците си да минат от  " кибици на дейни играчи " и че в оставащите три години до идната Национална конференция ще бъдат сложени основите на една нова България.  " Нашата страна е в едва състояние. Нашият политически модел е малоумен, слаб,  неустойчив, неузрял " и добави, че е нужен нов метод, по който да се гледа на България и че ДаБГ би трябвало да подсигурява, че новите политически транформации ще са към положително.  " С доста висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм гадателка, само че това ми е чувството ", съобщи в края на едночасовото си слово Христо Иванов преди да се премине към гласуването за ръководител на партията.

Христо Иванов подаде оставка малко откакто резултатите от последните избори демонстрираха, че дясната коалиция получава малко над 6% от поддръжката на гласоподавателите за разлика от вота през юли, когато резултатът беше 12,06 на 100. " Не можахме да реагираме съответно на този букет от провокации. Ние наложихме новите тематики, само че не можахме да решим това комплицирано уравнение с две незнайни, каквото се оказаха парламентарните и изборите за президент. И поех отговорността, която нося ".

 В началото на февруари и другата партия в обединението " Демократична България " - ДСБ, ще гласоподава за нов партиен водач. Преди седмица пък конгресът на Българска социалистическа партия отхвърли оставката на ръководителя Корнелия Нинова.

134 са претендентите за Националния партиен съвет на Да, БГ (в момента той е от 79 души), а 14 души ще се състезават за 7 места в Националната контролна комисия
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР